Subsidie verduurzamen koopwoningen gemeente Neder-Betuwe


Heb je een koopwoning en ben je bezig met het verduurzamen van jouw woning? Bijvoorbeeld door isolatie, dubbel glas, een warmtepomp of zonnepanelen aan te leggen. Vraag dan nu de subsidie verduurzamen koopwoningen van gemeente Neder-Betuwe aan!

Subsidie verduurzamen koopwoningen Neder-Betuwe

In het verleden heeft de gemeente precariobelasting ingehouden bij de inwoners. Inmiddels is deze belasting afgeschaft. De gemeente wil dit geld graag weer laten terugvloeien naar de inwoners van Neder-Betuwe. Daarom stelt de gemeente nu 2 miljoen euro van de precariogelden beschikbaar voor het verduurzamen van koopwoningen in Neder-Betuwe. Hiermee komen de in het verleden geheven precariogelden direct ten goede aan de samenleving.

Voor wie is de subsidie?

De subsidie is beschikbaar voor:

 • Eigenaren van een koopwoning;
 • Kleine particuliere verhuurders;
 • Doe-het-zelvers;
 • Verenigingen van Eigenaren (VvE’s).

Waar kan je de subsidie voor gebruiken?

Je kunt de subsidie aanvragen voor de volgende duurzaamheidsmaatregelen:

 • (hybride) warmtepomp;
 • zonneboiler;
 • (voorbereiding op) een aansluiting op een warmtenet;
 • zonnepanelen;
 • spouwmuur-, vloer-, dak-, zolder-, bodem- of gevelisolatie;
 • isolerend glas;
 • (technisch) advies.

Welke periode is de subsidie beschikbaar?

De subsidie is beschikbaar voor maatregelen die vanaf 1 januari 2023 zijn uitgevoerd (terugwerkende kracht). De einddatum voor de subsidieregeling is 31 december 2026. De subsidieregeling kan eerder gesloten worden wanneer het geld op is. Dus wees er snel bij, want OP = OP.

Hoogte van de subsidie

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de WOZ-waarde van de woning.

 • Woningen met een WOZ-waarde van € 429.300,- of lager
  krijgen een bedrag tot € 1500,-.
 • Woningen met een WOZ-waarde van € 429.301,- of hoger
  krijgen een bedrag tot € 750,-.           

Een deel van het subsidiebedrag mag gebruikt worden voor het inwinnen van advies. Mocht je hier gebruik van willen maken dan geldt hiervoor een maximum van € 250,- van het totale subsidiebedrag.

Subsidie aanvragen via het Woningdossier

Je kunt de subsidie aanvragen via het Woningdossier van Energieloket Rivierenland. Als doe-het-zelver ontvang je via het Woondossier een (digitale) voucher om de juiste materialen mee aan te schaffen.

VVE’s kunnen niet via het Woningdossier aanvragen

Let op: het Woningdossier is niet ingericht voor gebruik door VvE’s. Wil je als VvE gebruik maken van deze subsidie neem dan contact op via duurzaamheid@nederbetuwe.nl

Kom ik voor subsidie in aanmerking?

Als je het Woningdossier hebt ingevuld, bel je met het Energieloket. De adviseur van het Energieloket kan aan de hand van de door jou ingevulde gegevens zien voor welke subsidies jij in aanmerking komt. Je kunt ook een huisbezoek aanvragen, dan komt een adviseur bij je thuis.

Energieloket Neder-Betuwe

Tel. 0345-50 40 12 (ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Meer subsidie aanvragen

Er zijn nog twee subsidieregelingen beschikbaar!

Deze subsidieregelingen zijn allemaal met elkaar te combineren. Misschien hoef je hierdoor zelfs niets meer te betalen voor het verduurzamen van je woning.

Hoe financier ik een eventueel restbedrag?

De subsidies helpen je financieel een aardig eind op weg. Niet alle woningeigenaren hebben gespaard voor het verduurzamen van hun huis. Als je na aftrek van de subsidies zelf nog een bedrag moet investeren, dan kun je hiervoor tegen gunstige rente een Toekomstbestendig Wonen Lening.

Met een looptijd van 15 jaar betaal je dan misschien nog maar 15 euro aan aflossing per maand, afhankelijk van hoeveel je nog moet lenen. Maar ondertussen daalt je energierekening door de duurzaamheidsmaatregelen met een veelvoud van die 15 euro per maand. Dus onderaan de streep wordt je hier financieel beter van.