Appelboom Malus domestica ‘Ecolette’

De appelboom Ecolette  is een vrij nieuw appelras en zeer geschikt voor de biologische teelt. De appels hebben een mooie dieprode met gele kleur. Het vruchtvlees is fijn en stevig en is zoetzuur van smaak. De Ecolette is geschikt als handappel, moesappel en dessertappel.

De Ecolette appelboom bloeit rond april/mei met mooie zachtroze bloemen. Rond september zijn de appels rijp. Dit appelras is resistent tegen schurft en meeldauw.

Bestuiving

De appelboom Ecolette is zelfbestuivend en heeft niet persé een bestuiver nodig om vruchten te krijgen. Maar de boom doet het vaak wel beter en geeft meer vruchten, als er naast zelfbestuiving ook kruisbestuiving plaatsvindt met een ander ras. Klik hier voor de bestuivingslijst, waarin je leest welke soorten elkaar bestuiven.

Standplaats, aanplanten en verzorging

Appelbomen staan bij voorkeur op een plaats in de volle zon of halfschaduw. Een zonnige plek is belangrijk voor de vorming van de bloesem en bevordert de appeloogst. Appelbomen geven de voorkeur aan humusrijke- en goed doorlatende gronden.

Je geeft de fruitboom een goede start als je de boom aanplant in speciale potgrond voor fruitbomen, bv. DCM Vivimus Groenten en Fruit. Het is belangrijk om de boom daarna elk jaar van voeding te voorzien met een organische meststof, bv. DCM Meststof Groenten en Fruit.