Verhalen

Energie besparen is een belangrijke stap naar een duurzame leefstijl. Iedereen kan direct beginnen met het verlagen van
zijn energierekening door energie besparing en isolatie van de woning.

Veel huiseigenaren denken soms onterecht dat hun woning al voldoende geïsoleerd is. Juist met isoleren is winst te
behalen. Het levert direct een lagere energierekening op, zeker met de huidige hoge gasprijzen. Energie die je niet
verbruikt, hoef je ook niet te betalen.

NME Betuwe, de stichting voor Natuur- en Milieu Educatie organiseert al vele jaren lessen en excursies voor de veertien basisscholen in Neder-Betuwe.
‘Je bent een dief van je eigen portemonnee, als je nu niet meedoet.’ We spreken met Stefan van Someren, wethouder Duurzaamheid in de gemeente Neder-Betuwe.
Tijdens de Betuwse Ondernemersdag op 14 juni 2022 in Kesteren deden heel wat ondernemers mee met het duurzaamheidsspel van de gemeente Neder-Betuwe.
Haar huis aan de Keizerstraat in IJzendoorn voelde behoorlijk koud en tochtig aan. Nellie Lodders wilde haar jarendertigwoning dolgraag verduurzamen, maar hoe ze dat met haar beperkte budget moest aanpakken, wist ze niet zo goed.
Veel bedrijven verduurzamen als marketingstrategie. Voor de Dekker Groep uit IJzendoorn geldt dit niet. Bij elke beslissing die de onderneming in zand- en grindwinning neemt moeten mens, aarde en resultaat in balans zijn.
Wim Veldhorst uit Wely heeft vorig jaar een hybride warmtepomp en een nieuwe gasketel aangeschaft en laten installeren via de gezamenlijke inkoopactie van energiebesparende maatregelen van de gemeente Neder-Betuwe.
Jan en Hanna Bruyn uit Dodewaard hebben vloerisolatie en zonnepanelen aangeschaft via de gezamenlijke inkoopactie voor energiebesparende maatregelen van de gemeente Neder-Betuwe.
De stijgende energierekening én het milieu zijn voor Henk van Winzum en zijn vrouw uit Ochten genoeg redenen om hun woning te verduurzamen.
Voor Willy Gerlofsma uit Ochten en haar echtgenoot was de gezamenlijke inkoopactie van energiebesparingsmaatregelen vorig jaar het laatste zetje dat ze nodig hadden om de vloer en de spouwmuren van hun tussenwoning te laten isoleren.
GMB is een groot bedrijf in Opheusden en kiest bewust voor verduurzaming. In 2030 wil GMB 100% circulair werken. Hoe willen ze dit zo snel bereiken? We spreken met Tobias Stöcker, manager Duurzaamheid bij GMB.
‘Groen’ is de rode draad door het werk van VDBH, voorheen Van de Bijl & Heierman. Het Groenbedrijf uit Opheusden vergroent dagelijks de buitenruimte in Midden-Nederland en duurzaamheid speelt daarbij een grote rol. We spreken met directeur Andries Heierman.
Danny Bogaard (28) en Michelle van Burgsteden (27) wonen in Ochten. Zij zijn bezig met het verduurzamen van hun woning. Met de aanschaf van een hybride warmtepomp en zonnepanelen en het isoleren van de woning zetten zij flinke stappen.