Duurzame mobiliteit

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto, ook in Neder-Betuwe. Een bewuste keus, veel beter voor het milieu. Als je elektrisch rijdt moet je je auto ook opladen. Waar staan de laadpalen?

Locaties laadpalen in Nederland

Er zijn diverse apps die helpen bij het vinden van laadpalen in Nederland.
Kijk op de kaart van oplaadpalen.nl voor een oplaadpaal bij jouw in de buurt of download de app van de ANWB met alle openbare oplaadpalen voor elektrische auto’s.

Aanvragen laadpaal in Neder-Betuwe

Heb je een elektrisch auto, maar geen laadpaal in de buurt? Dan kun je een laadpaal aanvragen.

Slimme bandenpomp bij de parkeerplaats van station Opheusden

Bij de parkeerplaats op het station Opheusden staat een slimme bandenpomp. Automobilisten kunnen hier gratis de bandenspanning van hun auto controleren en op de juiste spanning brengen. De slimme bandenpomp is 24/7 toegankelijk. Via een touchscreen kun je de juiste bandenspanning instellen, deze wordt op basis van het kenteken getoond. Na afloop zie je direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde CO₂-uitstoot.

Slim & Schoon Rivierenland

Met het programma Slim & Schoon Rivierenland wil de Regio Rivierenland bewoners, werknemers, ondernemers en bezoekers stimuleren om anders te reizen, bijvoorbeeld met het openbaar vervoer of buiten de spits. Anders reizen is nodig om de regio bereikbaar te houden, de doorstroming te verbeteren en de leefbaarheid te vergroten. Zo blijft onze regio fijn om te wonen, te werken en te ondernemen én om te bezoeken.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de komst van de extra laadpalen in onze gemeente? Bekijk de  antwoorden op veelgestelde vragen.