Kersenboom Prunus avium Kordia

De kersenboom Kordia is een geliefd ras door de zoete en goede smaak van de kersen en geeft grote tot zeer grote dieprode, glanzende vruchten. De Kordia is geschikt voor directe consumptie, maar ook ideaal voor de verwerking tot sap of jam of als garnering bij desserts.

De Kordia bloeit in de maanden april en mei met prachtige witroze bloemen. De kersen worden geoogst in juli en kun je gekoeld goed bewaren. Dit ras is weinig gevoelig voor ziektes.

Bestuiving

De Kordia is zelfbestuivend en heeft niet persé een bestuiver nodig om vruchten te krijgen. Maar de boom doet het vaak wel beter en geeft meer vruchten, als er naast zelfbestuiving ook kruisbestuiving plaatsvindt met een ander ras. Klik hier voor de bestuivingslijst, waarin je leest welke soorten elkaar bestuiven.

Standplaats, aanplanten en verzorging

Geef de kersenbomen een goede plaats in de volle zon of halfschaduw, het liefst op het zuiden. Dit is belangrijk voor de vorming van de bloesem en bevordert de kersenoogst. Kersenbomen geven de voorkeur aan een losse, voedingsrijke bodem. Een te natte standplaats wordt slecht verdragen.

Je geeft de fruitboom een goede start als je de boom aanplant in speciale potgrond voor fruitbomen, bv. DCM Vivimus Groenten en Fruit. Het is belangrijk om de boom daarna elk jaar van voeding te voorzien met een organische meststof, bv. DCM Meststof Groenten en Fruit.