Perenboom Pyrus communis ‘Conference’

De perenboom Conference is een oud perenras en vanwege de goede houdbaarheid het meest geteelde ras in Nederland. De Conferencepeer is een lange, flesvormige vrucht met een groengele kleur bij rijpheid. Op de schil komt een gespikkeld bruin tot roestkleurige patroon voor. De smaak van een Conference is zeer fijn, zoet en sappig, daardoor is het een heerlijke handpeer. In april bloeit de Conferenceboom met prachtige witte bloesem. In september zijn de vruchten rijp.

Bestuiving

De Conference is zelfbestuivend en heeft niet persé een bestuiver nodig om vruchten te krijgen. Maar de boom doet het vaak wel beter en geeft meer vruchten, als er naast zelfbestuiving ook kruisbestuiving plaatsvindt met een ander ras. Klik hier voor de bestuivingslijst, waarin je leest welke soorten elkaar bestuiven.

Standplaats, aanplanten en verzorging

Geef de perenboom Conference een plaats in de volle zon of halfschaduw. Een zonnige plek is belangrijk voor de vorming van de bloesem en bevordert de perenoogst. Perenbomen houden van humusrijke- en goed doorlatende grond.

Je geeft de fruitboom een goede start als je de boom aanplant in speciale potgrond voor fruitbomen, bv. DCM Vivimus Groenten en Fruit. Het is belangrijk om de boom daarna elk jaar van voeding te voorzien met een organische meststof, bv. DCM Meststof Groenten en Fruit.