(Sier)amandelboompje Prunus Tribola

Het (sier)amandelboompje Prunus Tribola is een mooi solitair boompje, dat vaak op stam aangeboden wordt. De grote gevulde bloemen zijn helderroze van kleur en hebben een lichte amandelgeur. Het is een echte blikvanger door zijn vroege, uitbundige bloei en daarom is het boompje zeer geschikt voor de kleine tuin of in een pot op het terras.
De Prunus Tribola is een echte voorjaarsbloeier, in maart en april staat het amandelboompje in volle bloei op de kale takken.

De bladeren  en snoeien

Na de uitbundige bloei krijgt de Prunus Tribola frisgroene bladeren. In de herfst verkleuren de bladeren naar mooie geel en bronsachtige tinten. De Prunus Tribola is een bladverliezende boom. Het is belangrijk om een sieramandelboom te snoeien. De bloemen komen terug aan de jonge twijgen en niet op de oude takken. Snoei in mei, direct na de bloei, alle takken terug tot ongeveer 5 cm boven de ent.

Standplaats, aanplanten en verzorging

Zet de Prunus Tribola op een plekje in de volle zon of halfschaduw en in goed doorlatende grond. Je geeft het amandelboompje een goede start als je de boom aanplant in voedingsrijke potgrond, bv. DCM Vivimus Universeel. Het is belangrijk om de boom daarna elk jaar van voeding te voorzien met een organische meststof, bv. DCM Meststof Siertuin.