Sierappelboom Malus ‘Red Sentinel’

De Red Sentinel is een populaire sierappelboom die veel vruchten draagt en is geschikt voor een kleine tot middelgrote tuin. De vrolijke, helderrode appeltjes blijven tot ver in de winter aan de boom hangen, zelfs na het verlies van blad. De appeltjes worden vaak gebruikt als decoratie in bloemstukken of kerststukjes. De appeltjes kunnen gegeten worden, maar zijn niet lekker. De Red Sentinel bloeit in de maanden april en mei met wit-roze bloemen. In september hangt de boom vol met kleine rode sierappeltjes die tot januari kunnen blijven hangen.

Bestuiving

De sierappelboom Red Sentinel is een zelfbestuivende boom èn een goede bestuiver voor veel andere appelbomen. Klik hier voor de bestuivingslijst, hierin lees je welke soorten elkaar bestuiven.

Standplaats, aanplanten en verzorging

Voor een rijke bloei en vruchtvorming plant je Red Sentinel het best in de volle zon. Halfschaduw wordt ook goed verdragen. Deze sierappel groeit op vrijwel elke bodem, zolang deze voldoende voedingsrijk is en niet uitdroogt.

Je geeft de fruitboom een goede start als je de boom aanplant in speciale potgrond voor fruitbomen, bv. DCM Vivimus Groenten en Fruit. Het is belangrijk om de boom daarna elk jaar van voeding te voorzien met een organische meststof, bv. DCM Meststof Groenten en Fruit.