Ontbijtsessie ondernemers

Ongeveer 15 geïnteresseerde ondernemers uit de gemeente Neder-Betuwe namen op woensdag 14 juli 2021 deel aan de online ontbijtsessie over Aardgasvrij.

Ondernemers spelen een belangrijke rol in de overstap naar aardgasvrij

Wethouder Stefan van Someren opende de online ontbijtsessie namens de gemeente Neder-Betuwe. “Met de warmtetransitie werken we eraan om uiterlijk in 2050 aardgasvrij te zijn. Ondernemers kunnen een belangrijke spelen in de overstap naar aardgasvrij. Energie besparen en isoleren zijn de eerste cruciale stappen als voorbereiding op wonen zonder aardgas. Die stappen zijn meer dan welkom met de almaar stijgende gasprijzen.”

Kansen, uitdagingen, ambities en plannen

Aansluitend aan de aftrap door wethouder Van Someren volgde een kennismakingsronde tussen de aanwezige ondernemers: o.a. installatiebedrijven, makelaardij, assurantiën, bosopslag, energiecoöperatie, zand- en grindwinning en landschapsontwikkeling, bank en ondernemersvereniging. Zij deelden hun kansen, uitdagingen, ambities en plannen op het gebied van aardgasvrij. De energie onder ondernemers was overduidelijk aanwezig.

Tijdens de sessie volgden waardevolle ideeën, suggesties en ervaringen vanuit de ondernemers. Ondernemers die zelf ook al stappen zetten in verduurzaming en voorbereiding op aardgasvrij of zelfs al energieneutraal en aardgasvrij zijn.

Presentatie ‘Aardgasvrij. Maar wat dan wel?’ 

De gemeente Neder-Betuwe had voor deze sessie Leon Piepers, kwartiermaker warmte Regio Rivierenland, uitgenodigd voor een inspiratiesessie. Hij nam de aanwezigen mee in het energieverbruik, de vraagstukken die er liggen, niet alleen op niveau Neder-Betuwe maar juist ook in wisselwerking met andere delen in Nederland, het veranderende krachtenveld, de mogelijke warmteoplossingen ter vervanging van aardgas zowel collectief als individueel, wat de toekomst nog brengt en wat hij het meest kansrijk acht voor Neder-Betuwe en meer. Met daarbij ook alle ruimte voor vragen en suggesties vanuit ondernemers. Download hier de Presentatie ‘Aardgasvrij. Maar wat dan wel?’ (PDF, 6,94 mb).

Plaatje uit de presentatie ‘Aardgasvrij. Maar wat dan wel?

Input voor Transitievisie Warmte

De gemeente Neder-Betuwe heeft de input uit deze ontbijtsessie met ondernemers meegenomen bij het opstellen van de Transitievisie Warmte en het vervolg.