Afval & Recycling

We willen duurzaam omgaan met onze aarde en grondstoffen. Er zitten al veel grondstoffen in ons afval: plastic, rubber, blik, glas, metaal, hout, textiel, olie, groenten en fruit, enz. Deze grondstoffen kunnen we schoonmaken, bewerken en/of weer opnieuw gebruiken, kortom: recyclen. Als we goed recyclen, dan hoeven we minder nieuwe grondstoffen uit de aarde te halen. Afval scheiden en recycling zijn dus belangrijk voor duurzaamheid.

Inzameling luier- en incontinentiemateriaal

Inwoners van Neder-Betuwe kunnen vanaf 1 januari 2022 gebruikte luiers- en incontinentiemateriaal in een speciale verzamelcontainer weggooien. Het incontinentiemateriaal en de luiers hoeven dan niet meer bij het restafval, maar gaan in speciale zakken in de container. Dit is een enorme verbetering voor het milieu.

Zwerfafval-aanpak in Neder-Betuwe

Zwerfafval is afval dat niet terecht komt in de vuilnisbak, maar op straat, in de berm, op het strand of in parken. Of het nu per ongeluk of expres op de grond belandt, één ding staat vast: zwerfafval is slecht voor natuur, dier en mens. De gemeente werkt samen met inwoners aan het opruimen van zwerfafval, zodat onze omgeving weer schoon wordt en blijft.