ESR Zakelijk

ESR Zakelijk is onderdeel van Energie Samen Rivierenland. ESR is een regionale, onafhankelijke energiecoöperatie en werkt actief samen met de lokale gemeenten, ondernemersverenigingen, VNO-NCW Midden en MKB-Nederland en de provincie.

Energieloket voor ondernemers

ESR Zakelijk is ‘het energieloket voor ondernemers’ van Energie Samen Rivierenland (ESR). ESR adviseert en ontzorgt ondernemers bij het verduurzamen van hun bedrijf.

Advies over het verduurzamen van bedrijven

Wil je als ondernemer weten welke investeringen voor jouw bedrijf het meeste opleveren? De adviseurs van Energie Samen Rivierenland staan voor je klaar en kunnen helpen. Met een energiescan, advies of begeleiding op maat. Klanten van Energie Samen Rivierenland besparen na hun groene investeringen 7% tot 25% op hun energiekosten. Dat zijn keiharde euro’s.

Ondernemers krijgen advies over:

  • besparen op de kosten van energiecontracten en -verbruik
  • investeren in waardevermeerdering van het bedrijfspand
  • energiebesparing door bedrijfsprocessen efficiënter te maken
  • slim gebruik maken van overheidssubsidies
  • werknemers profiteren mee door verhoging van het werkcomfort
  • bijdragen aan een schoner leefklimaat in Rivierenland
  • waarom klanten graag samenwerken met ondernemers die duurzaam ondernemen
  • hoe te voldoen aan wettelijke verplichtingen op het gebied van energiebesparing

Subsidie en fiscale regelingen

ESR Zakelijk heeft de vele subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen voor bedrijven in kaart gebracht. Het overzicht met subsidies bevat zowel landelijke als provinciale (Gelderse) regelingen.

Desgewenst helpt ESR Zakelijk bij het aanvragen van de subsidie of regeling.

Lokaal, samen met ondernemers en onafhankelijk

ESR Zakelijk richt zich op ondernemers in de regio Rivierenland in de gemeenten Neder-Betuwe, Buren, Culemborg, Maasdriel, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. De energietransitie begint in het eigen bedrijf en lokale ondernemers kunnen elkaar via hun netwerken helpen bij de energietransitie. Ondernemers die elkaar kennen, dezelfde omgeving en situatie delen, kunnen samen de energietransitie versnellen.

Met elkaar, voor elkaar

De slogan van ESR Zakelijk is dan ook: ‘Met elkaar. Voor elkaar’. Dit vertaalt zich in een actieve samenwerking met lokale bedrijven uit de bouw en installatiesector en leveranciers, samenwerking met lokale energiecoöperaties en het onderwijsveld.