Geef je op als Energieambassadeur!

En verdien geld voor jezelf en jouw (sport)vereniging!

We zoeken energieambassadeurs!

Voor het promotieteam Samen de Toekomst zijn we op zoek naar energieambassadeurs. In Neder-Betuwe willen we zoveel mogelijk woningen en bedrijven verduurzamen, zodat inwoners en bedrijven zo min mogelijk energie verbruiken. Als zij een lage energierekening hebben, is het straks ook makkelijker om een alternatief te kiezen voor aardgas.

In gesprek met inwoners en bedrijven

De energieambassadeurs gaan met inwoners en ondernemers in gesprek over het verduurzamen van hun woning of bedrijf. We willen een promotieteam van energieambassadeurs vormen met leden van verenigingen, die hiervoor een individuele vergoeding èn een vergoeding voor de clubkas krijgen.

Wat doet een energieambassadeur?

De energieambassadeurs spreken inwoners en ondernemers aan op straat, op markten en bij evenementen. Zij gaan met de inwoner of ondernemer op een prettige en laagdrempelige manier in gesprek. De energieambassadeurs informeren op welke manier iemand al met de verduurzaming bezig is. Afhankelijk van het gesprek kunnen zij helpen met informatie, bijvoorbeeld verwijzing naar websites, het Energieloket Neder-Betuwe, een folder, een waardebon voor een warmtescan of een huisbezoek door een energieadviseur.

Welke inzet wordt gevraagd?

We vragen de energieambassadeurs om minimaal 12 x per jaar een ochtend of middag (4 uur) mee te draaien in het promotieteam Samendetoekomst.nl. De energieambassadeurs krijgen een opleiding van het energieloket (2 avonden). Het promotieteam krijgt een tent, jassen en truien in de huisstijl van Samen de Toekomst voor de herkenbaarheid.

Financiële vergoeding voor jezelf en jouw vereniging

In ruil voor een ochtend of middag meedraaien in het promotieteam ontvangt de energieambassadeur een persoonlijke vergoeding van € 100 (€ 25 per uur) èn een financiële bijdrage voor de clubkas van hun vereniging (€ 50 per keer).

Geef je op als energieambassadeur!

In juni 2023 hebben we een brief gestuurd naar alle (sport)verenigingen in Neder-Betuwe. (Sport)verenigingen die belangstelling hebben om één of meer energieambassadeurs te leveren kunnen een mail sturen naar duurzaamheid@nederbetuwe.nl. Dan nemen wij contact op.