Leuke websites en apps

Websites

Kaart Nederland Schoon

Deze interactieve kaart staat op de website van Nederland Schoon. Je kunt zien in welke gebieden inwoners van Neder-Betuwe al schoonmaakacties houden voor een schone buurt. Zet je eigen schoonmaakactie ook op de kaart!

We vragen iedereen, die met ons meedoet – van buurtcentrum tot school en van buurman tot sportclub – om zich met een actie aan te melden op de Kaart Nederland Schoon.

Het maakt niet uit of het een kleine, grote, eenmalige of regelmatige acties is. Denk aan acties zoals de Landelijke Opschoondag of de World Clean-up Day, maar ook aan individuele opruimacties.

Als we de kaart goed vullen stimuleren we anderen om ook met ons mee te doen!

CITO – ‘Cache In Trash Out’

Tijdens een CITO – ‘Cache In Trash Out’ – Event zoeken mensen in teams met GPS-coördinaten verborgen schatten in het landschap (cache is verborgen). Tijdens het zoeken naar schatten, ruimen ze zwerfafval op. Evenementen worden op geocaching.com geplaatst.

Apps

App Helemaal Groen

Een stapje extra zetten? Met de app en kaart van Helemaal Groen krijg je inzicht in de schoonwandelroutes van jezelf en anderen.

App Litterati

Probeer ook eens de app Litterati. Je registreert met een foto, welk type zwerfafval je waar vindt. De verzamelde informatie wordt teruggekoppeld aan de verpakkingsindustrie, dit zijn bedrijven die de verpakkingen maken. Mede door deze informatie hebben bedrijven als McDonald’s al plastic verpakkingen vervangen voor duurzame alternatieven. Een mooi resultaat van deze app.