Neder-Betuwe zoekt duurzame woningen voor de Nationale Duurzame Huizen Route

Wie wil zijn duurzame woning openstellen voor anderen?

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Veel mensen willen daarom aan de slag met het energiezuiniger maken van hun huis. Maar waar begin je precies? Op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route delen verschillende huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen. De gemeente Neder-Betuwe doet vanaf dit jaar ook mee. We zoeken  huiseigenaren met een duurzame woning, die hun huis op zaterdag 28 oktober en/of zaterdag 4 november open willen stellen voor andere inwoners en hun ervaringen willen delen. Aanmelden kan via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Sommige inwoners hebben al veel gedaan aan hun woning om energie te besparen. De gemeente Neder-Betuwe vraagt aan die inwoners of zij hun verhaal willen vertellen aan andere inwoners. Wat zijn hun ervaringen over comfort, de installatie van een warmtepomp, de opbrengst van zonnepanelen of de bouw van een energiezuinige woning? Met hun verhalen helpen zij anderen verder op weg. Inmiddels hebben al meer dan 2.000 huiseigenaren in Nederland zich op het platform van de Duurzame Huizenroute aangemeld.

‘Ik raad iedereen de Duurzame Huizen Route aan. Laat je net als ik inspireren om zelf aan de slag te gaan’, vertelt bezoeker Maarten.

Meld uw duurzame woning aan!

Wie het ook leuk lijkt om zijn kennis en ervaringen over isolatie, zonnecollectoren, warmtepompen of andere slimme stappen te delen, kan zijn woning aanmelden op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route: www.duurzamehuizenroute.nl.

Open dagen

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaam wonen, kan het waardevol zijn om duurzame maatregelen eens in de praktijk te bekijken. Daarom kunnen huiseigenaren hun woning openstellen voor bezoekers tijdens de Duurzame Huizen Route. Dit jaar vinden de open dagen plaats op zaterdag 28 oktober en zaterdag 4 november. Alle huiseigenaren die hun woning op de website hebben staan, kunnen bepalen of ze hun huis willen openstellen tijdens deze open dagen.

Klimaatweek 2023

De gemeente Neder-Betuwe organiseert nog meer evenementen en acties tijdens de Klimaatweek van zaterdag 28 oktober tot zondag 5 november. We hopen dat inwoners met een duurzame woning zich aanmelden op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route. We zullen daar extra publiciteit aan geven.