Toekomstbestendig Wonen Lening Neder-Betuwe

Veel inwoners willen hun woning verduurzamen door isolatie aan te brengen, zonnepanelen op het dak te leggen of een warmtepomp aan te schaffen. Redenen om je woning te verduurzamen zijn er genoeg. Door je woning te verduurzamen lever je een bijdrage aan het tegengaan van de huidige klimaatverandering, je woning krijgt een comfortabel binnenklimaat en je hebt een lagere energierekening. Verduurzamen brengt veel voordelen met zich mee.

Je woning isoleren, zonnepanelen op het dak, de aanschaf van een warmtepomp en andere duurzame investeringen zijn echter niet goedkoop. Niet iedereen heeft het geld hiervoor op de plank liggen. Het is vaak mogelijk om een Toekomstbestendig Wonen Lening af te sluiten voor deze duurzame investeringen.

Er zijn meerdere situaties denkbaar waarvoor je de lening kunt aanvragen:   

  • Woning duurzaam maken
  • Langer thuis wonen
  • Investeren & ondernemen
  • Huis & pand opknappen
  • Gebouw transformeren

Er zijn verschillende soorten leningen. Neem vooraf de verschillen goed door en bedenk welke leenvorm je kunt en wilt aanvragen.

  • De consumptieve leningen zijn laagdrempelig en voor mensen tot en met 75 jaar (je kunt kiezen: maximaal € 30.000 of € 50.000 lenen)
  • De hypothecaire leningen kennen geen maximale leeftijd, daar staat tegenover dat er een hypothecaire zekerheid (de woning of het pand) wordt gevraagd.
  • De Verzilverlening is er voor mensen die minimaal 58 jaar zijn èn geen maandelijkse lasten van een lening willen. Er moet genoeg overwaarde in de eigen woning zitten om dit te gebruiken voor de investering.
  • De Maatwerklening is er voor inwoners die op basis van hun inkomen eigenlijk geen lening kunnen krijgen, maar wel moeten investeren in hun woning vanuit een noodzaak. Redenen kunnen zijn: funderingsherstel, asbestsanering en/of het energieneutraal maken. Of voor van het aardgas af bij een proeftuin-aanpak of vergelijkbare collectieve aanpak, waar het een groot bezwaar is als de woning niet mee zou kunnen doen.

Aanvraag

Stap 1:

Vul een aanvraagformulier in via DigiD. Let op: bij de aanvraag moet u ook de offertes bijvoegen.

DigiD: Inloggen | Keuze

Stap 2:

U ontvangt een toestemmingsbrief van de gemeente. Met deze brief kunt u de lening aanvragen bij SVn, in de brief staat hoe u dit kunt doen.

Stap 3:

U vraagt de Toekomstbestendig Wonen Lening aan bij SVn. Bij verstrekking van de lening worden afspraken over de uitbetaling en de aflossing gemaakt.

Meer informatie

Kijk op de website van SVn.

Folders over de Toekomstbestendig Wonen Lening