Zwerfafvalbrigade Neder-Betuwe Schoon

In 2019 is de Zwerfafvalbrigade Neder-Betuwe Schoon opgericht. De Zwerfafvalbrigade is een platform voor inwoners, die helpen bij het opruimen van zwerfafval. De vrijwilligers krijgen materialen van de gemeente om het zwerfafval op te ruimen, zoals afvalgrijpers, speciale zwerfafvalzakken, handschoenen en hesjes. De Zwerfafvalbrigade groeit, want er komen steeds meer deelnemers bij! Je kunt individueel zwerfafval opruimen of met een groepje.

Zwerfafvalbrigade Kesteren Schoon

In Kesteren is een aparte Zwerfafvalbrigade Kesteren Schoon. De gemeente werkt met deze vrijwilligers samen. Hou hun Facebook pagina in de gaten voor gezamenlijke opruimacties of neem contact op via kesterenschoon@gmail.com.

Lees het interview met Zwerfafvalbrigade Kesteren Schoon

Twee vrijwilligers van de Zwerfafvalbrigade Kesteren ruimen zwerfafval langs de kant van de sloot op

Volle zwerfafvalzakken gratis laten ophalen door Avri

Heb je één of meerdere volle zakken met zwerfafval? Dan kun je deze op laten halen door Avri. Geef aan hoeveel zakken je hebt en waar je de zakken neerzet (een locatie aan de openbare weg, die goed bereikbaar is voor de ophaalauto van Avri). Stuur een foto mee voor meer duidelijkheid. Meldingen via de mail worden binnen 2 werkdagen opgelost.

Mail naar Andre van Ommeren van Avri, email: AvanOmmeren@avri.nl

Kaart Nederland Schoon

Op de interactieve kaart op de website van Nederland Schoon kun je zien in welke gebieden inwoners van Neder-Betuwe al schoonmaakacties houden voor een schone buurt.

We vragen iedereen die met ons meedoet – van buurtcentrum tot school en van buurman tot sportclub – om hun actie aan te melden op de ‘Nederland Schoon Kaart’. Het maakt niet uit of het kleine, grote, eenmalige of regelmatige acties zijn. Denk aan acties zoals de Landelijke Opschoondag of de World Clean-up Day, maar ook aan individuele opruimacties. Als we de kaart goed vullen stimuleren we anderen om ook met ons mee te doen!

Doe mee en meld je ook aan als zwerfafvalvrijwilliger!

Vrijwilligersverzekering

De gemeente heeft een vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer. Het vrijwilligerswerk moet in enig organisatorisch verband worden verricht. Dat betekent dat je je als zwerfafvalvrijwilliger bij ons moet aanmelden, zodat we weten dat je dit vrijwilligerswerk doet.