Samenwerkende partijen Duurzaamheid in de Oranjebuurt

De gemeente Neder-Betuwe, woningcorporatie Thius, adviesbureau Bouwhulp en buurtbewoners werken samen in dit project. Lees meer over hun rol.


Gemeente Neder-Betuwe

Gemeente Neder-Betuwe zet zich in voor alle bewoners, dus zowel woningeigenaren als huurders. Wij vinden het belangrijk dat niemand de boot mist in de hele warmte-en energietransitie en alle bewoners een eerlijke kans hebben tot een fijne en betaalbare woning.

Woningcorporatie Thius

Woningcorporatie Thius verhuurt circa 7.500 woningen in de gemeenten Buren, Neder-Betuwe en Tiel. Voor ons als woningcorporatie staat voorop: het moet betaalbaar zijn en blijven voor onze huurders. Daarom leggen wij bij verduurzamen de nadruk op isolerende maatregelen. Een goed geïsoleerde woning verbruikt minder energie. Dát merkt u als huurder direct in uw portemonnee. 

BouwhulpGroep

BouwhulpGroep heeft als architectuur- en advies bureau het doel dat elk huishouden mee kan doen in de energietransitie, ongeacht of je huurder of eigenaar bent. Wij zetten ons met onze sociale en technische expertises in om de Oranjebuurt te verduurzamen in de breedste zin van het woord, samen met, voor en door de buurt.

Buurtbewoners Oranjebuurt

De bewoners van de Oranjebuurt doen zelf ook actief mee. Bij het verduurzamen van de huur- of koopwoning gebeurt er nogal wat. De wensen van de huurder of eigenaar zijn daarbij belangrijk. Daarnaast biedt dit project kansen om de leefbaarheid in de hele Oranjebuurt te verbeteren.