Duurzaamheid in de


Vanaf juli 2024 zijn de gemeente Neder-Betuwe, woningcorporatie Thius en adviesbureau Bouwhulp gestart met een duurzaamheidsproject in de Oranjebuurt in Dodewaard. Samen met buurtbewoners werken we aan het verbeteren van de woonwijk en het verduurzamen van de huur- en koopwoningen. Door aanpassingen te doen in de woningen willen we het wooncomfort vergroten en de energierekening verlagen.   

Met dit project willen we niet alleen de woningen, maar ook de leefbaarheid en de onderlinge contacten in de Oranjebuurt verbeteren. Zijn er pleintjes om elkaar te ontmoeten? Hoe staat het ervoor met het groen in de wijk? Is het parkeren goed geregeld? We horen graag voorbeelden en ideeën om het wonen en de leefbaarheid in de buurt prettiger te maken.

Woningen verduurzamen

Door samen te werken willen we zoveel mogelijk huur- en koopwoningen met een slecht energielabel (energielabel C t/m F) aanpakken. In de Oranjebuurt staan huur- en koopwoningen naast en door elkaar. Woningcorporatie Thius verduurzaamt de huurwoningen en de gemeente Neder-Betuwe heeft veel subsidie- en financieringsmogelijkheden voor eigenaren van een koopwoning

Verbeteren van de leefbaarheid in de Oranjebuurt

Hoe is het wonen in de Oranjebuurt? Wat is zo leuk aan deze wijk? Wat maakt dat mensen hier zo prettig wonen en wat moet vooral behouden blijven? Wat kan beter? Wat zijn de wensen voor uw buurt? Dit willen we horen, zodat we weten wat belangrijk is en waar we mee aan de slag moeten.

We hebben jou als buurtbewoner nodig bij het verbeteren van de Oranjebuurt!

De Oranjebuurt is een pilotproject

Het is de eerste keer dat de gemeente Neder-Betuwe en woningcorporatie Thius op deze manier samenwerken. Duurzaamheid in de Oranjebuurt is een pilotproject waarbij we ervaring op willen doen voor verduurzaming van volgende wijken.

Doe je mee?

We hebben de buurtbewoners nodig bij dit project. We doen het samen met jou. Je kunt meedenken en meedoen. We willen van jou horen hoe we verduurzaming in de Oranjebuurt het beste aan kunnen pakken. Er zijn steeds nieuwe en verschillende activiteiten waarbij je kunt aansluiten. Doe je mee?

Activiteiten in de Oranjebuurt, waar je je voor kunt aanmelden:

Nieuwsbrief Oranjebuurt

Buurtbewoners van de Oranjebuurt kunnen zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief met informatie over het duurzaamheidsproject. De nieuwsbrief zal om de 4 à 6 weken verschijnen. Zo blijf je op de hoogte van de activiteiten, de voortgang en de resultaten.

Buurtwandeling Oranjebuurt op datum en tijd

Loop met ons mee! Op dinsdag 20 augustus van 19.00 tot 21.00 uur organiseren we een buurtwandeling door de Oranjebuurt. Buurtbewoners wandelen mee om ons meer over de wijk te vertellen.

Waarom woon jij prettig in de Oranjebuurt? Wat moet zo blijven? Wat kan beter? Wat zijn jouw wensen voor de buurt?
We verzamelen vanaf 18.45 uur bij: de oude brandweerkazerne, Oranjelaan 1

Koplopersgroep Oranjebuurt

Wil jij op korte termijn met het verduurzamen van je woning aan de slag? Meld je dan aan voor de Koplopersgroep Oranjebuurt. De koplopersgroep bestaat uit bewoners die voorop lopen bij het verduurzamen van hun woning. Zij starten als eerste met verduurzamen en zijn een voorbeeld voor de rest van de buurt.

Activiteitenkalender Duurzaamheid in de Oranjebuurt

Lees hier meer over de planning en activiteiten van Duurzaamheid in de Oranjebuurt.

Voor alle vragen en contact over het project Duurzaamheid in de Oranjebuurt:

Huurders:
Woningcorporatie Thius
Telefoon: 0344-614106
Email: socialbeheer@thius.nl

Woningeigenaren:
Gemeente Neder-Betuwe
Telefoon: 14 04 88
Email: duurzaamheid@nederbetuwe.nl

Welke partijen werken samen bij het project?

De gemeente Neder-Betuwe, woningcorporatie Thius, adviesbureau Bouwhulp en buurtbewoners werken samen in dit project. Lees meer over hun rol.