Gemeente Neder-Betuwe helpt woningeigenaren verduurzamen


De gemeente Neder-Betuwe helpt woningeigenaren bij het verduurzamen van hun koopwoning. Ook zorgt de gemeente voor het onderhoud en de leefbaarheid in de wijk. In de Oranjebuurt staan huur- en koopwoningen naast en door elkaar.

Verduurzamen van de eigen woning

De gemeente helpt eigenaren van koopwoningen op allerlei manieren bij het verduurzamen van hun koopwoning. Via het Woningdossier kunnen woningeigenaren een stappenplan op maat krijgen voor het verduurzamen van hun woning. Maar er zijn ook subsidies beschikbaar en/of een duurzaamheidslening tegen gunstige voorwaarden.

Samen verduurzamen heeft vele voordelen

De gemeente Neder-Betuwe en woningcorporatie Thius werken samen bij dit project. Zo kunnen we tegelijkertijd huur- en koopwoningen in de Oranjebuurt verduurzamen. Buurtbewoners kunnen meedenken en meedoen in dit project. Zo bedenken zij zelf passende duurzame oplossingen die zij geschikt vinden voor hun woning en hun wijk. Als  bewoners optimaal gebruik maken van de subsidies die er zijn, hoeven zij zelf minder te investeren. En door samen en gelijktijdig met hele huizenblokken en straten te verduurzamen zijn we waarschijnlijk goedkoper uit.