Woningdossier en subsidies voor woningeigenaren

Verduurzaam nu je eigen woning met veel financieel voordeel!

Woningeigenaren in Neder-Betuwe kunnen nu wel heel voordelig hun woning verduurzamen. Er zijn maar liefst drie subsidieregelingen, waar inwoners gebruik van kunnen maken en het gaat echt om forse bedragen. Voor een eventueel restbedrag, dat je zelf nog moet betalen, kun je een Toekomstbestendig Wonen Lening met gunstige voorwaarden afsluiten. Deze lening kan je makkelijk aflossen met het bedrag, dat je bespaart op je energierekening, omdat deze drastisch omlaag gaat.

Interview met Stefan van Someren, wethouder Duurzaamheid Neder-Betuwe

‘Je bent een dief van je eigen portemonnee, als je nu niet meedoet.’

Woningdossier Energieloket

Via het Woningdossier van het Energieloket krijg je als woningeigenaar een stappenplan, dat je helpt bij het verduurzamen van jouw woning. Door het invullen van het Woningdossier krijg je:

 1. een stappenplan voor de verduurzaming van jouw woning
 2. een overzicht van wat je bespaart op je energierekening door de duurzame maatregelen
 3. de mogelijkheid om direct subsidies en andere financiële tegemoetkoming aan te vragen
 4. advies hoe je een eventueel restbedrag tegen gunstige voorwaarden kunt financieren

Vul eerst het Woningdossier in.
Bel daarna met het Energieloket, tel: 0345-50 40 12 (ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur).

Vul het Woningdossier in en bel daarna het Energieloket!

Energieloket, tel: 0345-50 40 12 (ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur).
Het Energieloket helpt je verder om de subsidies en eventueel een Toekomstbestendig Wonen Lening aan te vragen.

Welke subsidie- en financieringsmogelijkheden zijn er?

 • ISDE- subsidie
  Subsidie van het Rijk voor duurzame maatregelen voor de eigen woning, zoals isolatie maatregelen, een hybride warmtepomp, zonnepanelen?, een zonneboiler en een elektrische kookvoorziening. U kunt subsidie krijgen voor één of meerdere maatregelen. 
 • NIP-subsidie
  Via het Nationaal Isolatie Programma (NIP) krijgt de gemeente geld van het Rijk voor het verduurzamen van slecht geïsoleerde koopwoningen. De hoogte van de NIP-subsidie hangt af van jouw persoonlijke situatie.
 • Neder-Betuwe subsidie Verduurzamen Koopwoningen
  De gemeente Neder-Betuwe heeft precariogelden terugontvangen. De gemeente stelt 2 miljoen euro beschikbaar voor het verduurzamen van koopwoningen in Neder-Betuwe. Inwoners ontvangen de verduurzamingssubsidie èn hun energierekening gaat omlaag. Dubbel voordeel, dus. Ook voor de langere termijn.

Kom ik voor subsidie in aanmerking?

Als je het Woningdossier hebt ingevuld, bel je met het Energieloket. De adviseur van het Energieloket kan aan de hand van de door jou ingevulde gegevens zien voor welke subsidies jij in aanmerking komt. Je kunt ook een huisbezoek aanvragen, dan komt een adviseur bij je thuis.

Energieloket Neder-Betuwe

Tel. 0345-50 40 12 (ma t/m vr van 9.00 tot 17.00 uur

Hoe financier ik een eventueel restbedrag?

De subsidies helpen je financieel een aardig eind op weg. Niet alle woningeigenaren hebben gespaard voor het verduurzamen van hun huis. Als je na aftrek van de subsidies zelf nog een bedrag moet investeren, dan kun je hiervoor tegen gunstige rente een Toekomstbestendig Wonen Lening

Met een looptijd van 15 jaar betaal je dan misschien nog maar 15 euro aan aflossing per maand, afhankelijk van hoeveel je nog moet lenen. Maar ondertussen daalt je energierekening door de duurzaamheidsmaatregelen met een veelvoud van die 15 euro per maand. Dus onderaan de streep wordt je hier financieel beter van.

Veelgestelde vragen over het Woningdossier

Misschien heb je nog vragen over het Woningdossier en hoe dit werkt. Bekijk hier de vragen en antwoorden.

Verduurzaam nu je woning, door alle regelingen bespaar je nu veel geld!